DIY

lørdag 31. oktober 2009

Ny mal

Jeg har fått ny mal - synes denne dama lager kjempefine maler - hun har også en for jul, så om en måneds tid til, så blir det vel den:)

fredag 30. oktober 2009

Nye kjoler

Dette er nok en sånn engangsforeteelse at jeg legger ut bilder av småenglene mine, men her er de i gårsdagens produksjon. Hadde virkelig problemer med å få på dem kjolene i dag morges, og bare hun i rosa kjole gikk med den i barnehagen.
Men nå er de kjempestolte over dem, og jeg har fått fire bestillinger på kjole - til to voksne og to barn. Det er jo lovende med tanke på Småenglenes verksted.


Ellers må jeg også vise katten vår Wonderpet - den lilla smångelen har tatt bilde - hun synes han var kjempefin her.

onsdag 28. oktober 2009

På jakt etter kurver

Jeg er på jakt etter noen fine kurver, både til småenglenes rom og til stua. På småenglenes rom vil jeg ha noen litt store kurver under sengene deres - inspirert av en blogger, muligens hvitstil.com. Synes disse husene var spesielt søte, og de vil jeg jo kunne lage, kanskje også en ide til Smpenglenes verksted - utsalget mitt.
Jeg vil gjerne ha rosa kurver hos jentene fordi jeg malte kassene rosa - så blir rommet litt mer helhetlig.




En ting vet jeg, og det er at jeg er en veldig rotete person, og dette stresser meg litt. Jeg vet også at jeg ikke bare kan skru på en knapp og så er jeg plutselig alltid ryddig. Så nå har jeg prøvd å komme på noen ideer til systemer som kan fungere for meg.


jeg tror at det å ha noen fine kurver, kanskje som disse fiskekurvene fra en pilfletter i Danmark, kan være en ide - ei kurv til hvert sted - ei til alt som skal opp, ei til kjøkkenting og ei til badet? Det er i hvert fall et forsøk verd.

Nå må jeg bare finne noen fine kurver jeg synes passer i stua og i størrelse. fant mye inspirasjon i disse bildene, og håper at andre også kan like disse. Ha en fin kveld videre.

søndag 25. oktober 2009

Travel helg

Denne helga har jeg hatt barnefri - det har jeg ca ei helg i måneden, så foruten å rydde småenglenes rom og henge opp hyller der - se forrige innlegg - så har jeg sydd kjoler - i hello Kitty-fleece og bukser - i chenille - til dem.
Fikk levert stoff fra http://www.fabric.com/ på døra i går, og da måtte jeg frem med symaskinen ei god venninne har lånt meg.

Tror dette kan bli modeller jeg kan ha på Småenglenes verksted, med noen små forskjeller... En produktiv og koselig helg. Det eneste var at jeg sydde nok litt for sent i går kveld. Det ene forstykket på den ene kjolen ble snudd, så da måtte jeg sprette opp alt i dag tidlig og snu det igjen... Nå er de begge ferdige.


lørdag 24. oktober 2009

Småenglenes rom - et skritt videre

Nå er kassene kommet opp på veggen som hyller. Jeg har barnevakt i helga - og da er det så koselig å gjøre noe ekstra på rommet deres.
Hyllene fikk først to lag med rosa maling, så pyntet jeg dem på sidene med roser, marigullhøner og sommerfugler. Ja, selvfølgelig er de midt i prinsessealderen, men den går jo over en dag, så på rommet går det i blomster og sommerfugler.

De mørke flekkene er marigullhøner - jeg synes de er så sjarmerende og bryter litt opp alt det søte rosa.


Ferdig hengt opp, med leker i dem. Småenglene får gjøre om i hyllene i morgen når de kommer hjem, sånn er det for nå.




Jeg hengte også opp ei hylle over hver seng. Her har de bilder av seg selv som små og bilde av lillebroren.




Bildene under har de malt på bursdagen sin, helt fra de var ett år gamle - det er gøy å se utviklinga etterhvert.





Treengle-rammene har jeg laget. Jeg må si meg fornøyd med dette - litt anderledes, og med mer plass til leker.

torsdag 22. oktober 2009

I motvind

Den kjære, kjære bilen min er ødelagt. Eller egentlig er den ikke så veldig kjær. Jeg kjøpte den i fjor sommer, og den ble egentlig ødelagt på vei hjem fra Moss, så derfor har jeg prøvd å straffe bilen min litt. Jeg har ikke plukket opp søpla, bare tenkt at, ha - det fortjener du for å være i så dårlig stand. Så i stedet for å kose litt med bilen - en Peugeot - Løvebilen som småenglene kaller den - så har jeg straffet den for å være så slem med meg.
Nå har Løvebilen vært på verksted i over ei uke og jeg må sykle. Sykkelen min er jeg derimot veldig godvenner med - det har jeg egentlig vært med alle syklene mine, utenom kanskje en jeg kjøpre på Europris - de er ikke gode på sykler de!! Vet ikke om det har blåst der dere bor i dag, men det har det her. Vet heller ikke om dere da kan forestille dere hvordan det er å sykle med tilhenger på sykkelen - selv om sykkelen er aldri så kjær for meg. Vel, jeg har vel i hvertfall sett ut som bildet over. Det var tungt, det!

Jeg har litt ambivalent forhold til at bilen er i stykker, finner liksom ingen gode argumenter for å alltid kjøre til jobb. Nå:
1. sparer jeg penger på bensin
2. sparer miljøet
3. får 80 min gratis trening hver dag
4. er god god rollemodell for småenglene
Så nå, samtidig som jeg frykter regninga fra verkstedet, elsker å hate at bilen er der og at jeg må sykle.






tirsdag 20. oktober 2009

En symaskins historie

For snart to år siden fikk jeg en julegave - i form av en symaskin. Den var ikke særlig dyr, men, åååå, så glad jeg ble, endelig skulle jeg lage masse på maskinen. Den ble ikke brukt med en gang, den stod på hobbyrommet og godgjorde seg litt. Hver gang jeg gikk forbi, sendte jeg den noen fine smil og sa: "Snart, snart skal jeg ta deg i bruk. Du skal få lage de vakreste tingene, både for å gjøre huset vårt fint og for å kle opp småenglene våre."

Lite ante jeg at symaskinen hadde helt andre planer, den hadde ikke lyst til å bo hos oss i det hele tatt, den ville tilbake til butikken. Da jeg endelig tok den frem, stolt som bare det - og tenkte - det er du og jeg, vi skal få det til, vi skal trylle, sammen vi - så oppdaget jeg til min skrekk at symaskinen ikke hadde samme planer som meg. Den ville rett og slett ikke sy, så der stod den, fastlåst med nåla nedi og på en måte fortalte meg, at hei, jeg kunne ikke bare komme her og komme her. Den ville tilbake. Så en dag kjørte min far den tilbake til butikken. Mannen i butikken tok i mot den og ga oss en ny maskin. Nå, tenkte jeg, skulle det trylles. Jeg kunne jo ikke få to maskiner etter hverandre som ikke ville bo hos meg.

Så for noen dager siden trakk jeg frem den nye symaskinen min. Nå skulle vi trylle frem de lekreste klærne til småenglene, i tillegg skulle vi sy masse til julemessa. Men til min store skrekk ville ikke denne maskinen heller arbeide sammen med meg og bo hos oss. Og nå er jeg litt lei av disse msakinene - denne må også tilbake til butikken og i stedet for at jeg skal la en ny av samme sorten få oppleve å trylle sammen med meg, så vil jeg heller ha pengene igjen og kjøpe meg en helt annen maskin. Jeg har fortsatt håp om at jeg skal finne en som vil jobbe sammen med meg. Og det haster.... julemessa nærmer seg.


søndag 18. oktober 2009

Tina Wodstrup kjoler

Jeg liker Tina Wodstrupkjolene kjempegodt - men det blir jo dyrt å skulle kjøpe sånne fine kjoler og klær hele tida, spesielt til to, så nå kribler jeg i fingrene etter å komme meg inn på kjøkkenet. Der står nemlig symaskinen klar - med rosa tråd i og stoffet bare venter med å bli satt sammen til herlige plagg. Litt morsomt er det jo at det mønsteret jeg allerede hadde klippet ut, ligner veldig mye på en av høstens modeller til TW - men siden jeg har to jenter som er VELDIG bevisst på hva som er fint og ikke fint, har jeg andre farger enn på TW - her er det prinsesserosa og klar lilla som gjelder. I kveld håper jeg at jeg kan få ferdig buksene - tror jeg hører at symaskinen kaller - må visst gå nå....

lørdag 17. oktober 2009

Ms Messy

Det er bare opplest og vedtatt, jeg er forferdelig rotete. Og i dag føler jeg at jeg har kjempet mot rotet hele dagen. JEG ER SÅÅÅ LEI. Jeg skjønner ikke at jeg ikke klarer å holde det mer ryddig. så denne lørdagen har gått med til å prøve å lage et system - enda på tankeplan - som gjør at dette huset ikke blir så forferdelig rotete.
Nå er heldigvis ikke dette soverommet i mitt hus, men det føles som det er like ille hos meg. Mest av alt skulle jeg ønske jeg fikk en vaskefe på besøk, men siden det er lite sansynlig, så får jeg prøve å se om systemene mine kan fungere. Jeg kan i hvertfall ikke ha det slik lenger - jeg blir jo helt utslitt av mitt eget rot!!! Men nå har jeg ikke tid til å irritere meg over meg selv mer... nå må jeg rydde. Ha en fortreffelig lørdag.

fredag 16. oktober 2009

LOGO til Småenglenes verksted

Nå er logoen, eller bildet klart til utsalget på låven min. AHr enda ikke produsert nok varer til å åpne, men det er på vei. Jeg har tegnet døtrene mine, og de som kjenenr dem, vil kunne se hvem som er hvem. Tror jeg ble fornøyd med resultatet. Nå skal det bestilles visittkort og stempel.

onsdag 14. oktober 2009

Kurver til papirene

JEg har falt så for disse kurvene fra House Doctor. Jeg har kjøpt to stykker av de det står LETTERS på til jobb, men nå får jeg ikke tak på fler her. Hvis noen ahr tips til hvor de kan kjøpes, mottar jeg info med takk.

Disse hadde vært fine i hobbyhjørnet mitt, tror jeg, både de på bildene over og de under.






tirsdag 13. oktober 2009

House Doctor

Hei
Er det noen som vet hvor man kan kjøpe House Doctor på nettet? Jeg leter etter er fil de fer kurv som det står LETTERS på. takker for hjelp. Tone

mandag 12. oktober 2009

Julegleder

I dag har jeg kjøpt julebladet Julegleder fra Cappelen Damm - gleden var stor da jeg begynte å lese det. Her synes jeg det er mange gode ideer og jeg gleder meg til å lage både pepperkakemenn og hjerter. Nå er jeg full av ideer til julemarkedet og trenger bare tid til å få laget alle tingene. Det er godt jeg er småengle-fri til helga.
Tone

søndag 11. oktober 2009

Helgas bedrifter

Jeg holder på å lage ting til et julemarked - dette er hva jeg trodde skulle være en LITEN søt fugle. Jeg hadde tenkt å lage fire matchende fugler og lage en uro av dem, men den er ganske stor. Sånn er det når jeg ikke leser mønsteret godt nok. Synes nå likevel den er litt søt, da.

Har fått flyttet ned ei kiste jeg har hatt i snart 20 år. Ble veldig fornøyd med den nede i den ene stua, med dette fatet med tolv små vaser oppå.





Så, nå har jeg endelig begynt å male kassene som skal opp på småenglenes rom. De ville ha rosa kasser. Tenker jeg skal male roser og sommerfugler på de kantene som blir ut i rommet.



Så da har jeg vært litt aktiv denne helga og gjort noen av alle de tingene som står på lista mi.

En veldig stolt mor

Jeg har to fantastiske småengler som er 4 1/2 år - de blir 5 i januar. I går knakk de lesekoden, og englemor er altså kjempestolt. Jeg må jo si at den ene småengelen er flinkere enn den andre, men hun leser mange ord helt alene nå. Dette er gøy for ei mor som jobber med lesing og leseproblemer.



lørdag 10. oktober 2009

Barneromsinspirasjon

Alle disse bildene er hentet fra Country Living til inspirasjon for barnerom. Jeg holder på med småenglenes rom, har flyttet opp alle lekene - se tidligere blogger, og har kjøpt kasser til å henge på veggen som hyller. Jeg var inne på www.hvitstil.com og ble virkelig inspirert av hennes barnerom til jenta si - noe så nydelig.
Så da gikk jeg videre inn på Country Living for å hente litt mer inspirasjon - begynner jo virkelig å lære at det er detaljene som teller. Det er mange farger her jeg selv kanskje ikke ville valgt, men synes rommene er deilige likevel.


Nå skal jeg få detaljene til å fungere på småenglenes rom. Har malt kassene i en lys rosa farge - på sidene skal jeg dekorere kassene med sommerfugler og roser tenkte jeg. Det ser ut som om det bør være noen strøk på kassene, så de får komme etterhvert.

Jeg har laget bokhylle til dem - se tidligere blogg, for dette stedet kunne egentlig ikke brukes til annet enn oppbevaring siden det er rett bak døra. Men jeg ønsker meg likevel ei tallerkenhylle til hver av småenglene - det kan være bokhylla som kan henge rett over sengene deres og inneholde de bøkene de leser for tiden.



Ellers må jeg si at jeg er veldig stolt av mine små i dag. De blir 5 år i januar og i dag leste de sine første ord.