DIY

torsdag 28. april 2011

Fin på håret og en gi-bort

 Jeg liker godt å stelle håret på småenglene mine og jeg så denne hårfrisyren på en kjempeflott blogg:  Grosgrain og jeg måtte bareprøve den. Kjempefin, synes jeg.
 Det kommer også snart en give-away, jeg skal til Danmark en tur og plukker med meg noe fint der til en av følgerene mine - (ja, jeg fisker etter flere følgere...) neste helg trekker jeg.
Ha ei god helg,  Tone

tirsdag 26. april 2011

DIY - Smykketre

Smykketreet er ikke vanskelig å lage. Man trenger bare en kontursag, en båndsag eller en stikksag.
 Resten blir på engelsk, for nå har jeg prøvd så mange ganger - og dataen bare låser deg.
1. I drew my tree on a big piece of paper. I wanted my tree to be so big that it could hold some longer necklaces. I cut out the shape.

2. Then I drew it on to the board - I used MDF - but you can use plywood also - or other boards.
3. Cut out your piece of wood - I used my electric saw. Cut out a piece to make a cross at the bottom - so it will stand.
 4. Paint it your favorite color, and start to use it.

Be blessed, Tone

Jeg trenger hjelp.....

JEg trenger hjelp - og selvfølgelig kan jeg ikke si hvilket prosjekt som er mitt, men jeg håper dere finner det, og kan stemme meg frem, det går så fryktelig dårlig denne uka....




Jeg håper mange går inn der og stemmer på sin favoritt - på meg.
Takk :)

søndag 24. april 2011

Takknemlige 1. påskedag

I dag er jeg takknemlig for Jesus og for at vi faktisk kan feire påske på grunn av det offeret Han ga, sånn ca 2000 år siden. Han levde ett helt syndfritt liv, aldri var Han misunnelig, aldri baksnakket Han, Han levde helt uten å gjøre noe galt - selv da Han var barn - wow, og så valgte Han å ta på seg all skylden min - og fordi Han var uten synd, kan vi i dag feire 1. påskedag - fordi Han faktisk ikke bare døde, men vant over døden. Som det gamle diktet sier: One short sleep past, wake eternally, death thou shalt be no more.

God påske folkens, Tone

lørdag 23. april 2011

Smykketre

WOW - trodde for et øyeblikk forrige uke at jeg ikke kom til å komme videre i konkurransen - og jeg som var så fornøyd med treet mitt... skal si jeg bommet der!!! Men jeg er videre, takk og lov, det er gøy å bli tvunget til kreativitet - med faste tema. Gleder meg til å se hva som kommer neste uke.
For smykketreet brukte jeg en MDF plate fra kjøkkengolvet mitt. Jeg skar det ut med kontursag og malte det hvit - jeg ble veldig fornøyd.

I dag har vi vært på Sirkus Arnardo - kjempegøy for to seks-åringer, etter at vi kom hjem har de ikke stoppet med å gjøre kunstner.

Bak på treet her ser du litt limt på stoff til øredobber - jeg vet i hvertfall hvor alle smykkene mine er nå...

God påske videre, Tone

fredag 22. april 2011

Langfredag og resirkuler og gjenvinn en gammel stige

I dag er det Langfredag, påsken betyr mye for meg og min tro, Langfredag og påskemorgen er jo tidenes viktigste begivenhet. Det som er så sterkt for meg hvert år, er ikke de fysiske lidelsene Jesus gikk i gjennom, men det at Han, på korset bar alle mine synder og sykdommer på seg, og derfor måtte Gud forlate Ham - for en følelse det må ha vært for Ham. Og hvor takknemlig jeg er for at Han gjorde det.
Ok, ferdig med påskebudskapet. Jeg har laget ei urtehylle av en gammel stige, skjeer og gafler som kroker og hermetikkbokser til å ha plantene i. Den ble veldig fin på låveveggen, og skapte litt kos inne bakgården min.





Likte du det?
Visit thecsiproject.com
God påske til deg, Tone

tirsdag 19. april 2011

Påsken sålangt

Kan ikke få sagt nok hvor deilig det er med påskeferie - lange late dager, ungene leker i skogen bak låven og jeg hører bare latteren deres hele dagen lang. Hvitveisene er fremme - også de bak låven.
Hvitveis er en av mine favorittblomster - måtte alltid plukke dem til mormoren min da jeg var liten - og hun ble alltid så glad.
Vi bruker påsken til bare å slappe av, leke, lage ting - og lage neste ukes oppdrag til konkurransen. Denne uka sliter jeg med hva jeg skal lage, så det blir to prosjekter, så får jeg se hvilken jeg liker best.
Småenglene maler blomsterpotter og egg - veldig gøy, men lettere med tusj enn med malekost. Den ene malte blomster hele veien rundt og den andre - hun som har begynt med sort.. maler slott. Det ble veldig.... unikt.
Håper dere koser dere i påsken, dere også.
Klemmer, Tone

lørdag 16. april 2011

Mitt knock-off bidrag

Stemmingen er over for denne uka hos SYTYC og jeg er videre - takk for alle stemmer. Jeg har valgt Stella McCartney som inspirasjon.
Skulle ønsket at shortsene så mer slitte ut, jeg får vaske dem litt hardt.
Jeg er kjempefornøyd med toppen - den ble akkurat slik jeg ønsket.
Og her  this kan du se orginalene.

Ha en fin påske, Tone

Grunnen til at vi feirer påske

I morgen er det Palmesøndag, den dagen Jesus red inn i Jerusalem og ble feiret som konge, bare for å bli drept for mine synder mindre enn en uke senere. TAKK!

fredag 15. april 2011

Helgeplaner og TGIE

 wow -oppdaget akkurat at jeg ikke har postet siden mandag - må visst ha vært en travel uke, men nå, nå er det påske og takk og lov for det. Det blir sannelig deilig med ti dager fri.
 I dag har jeg vært ute i hagen og lett etter vårtegn, jeg fant noen. For noen år siden hadde jeg en leilighet i Førde, og hun som hadde bodd der før meg, hadde bare plantet gule vårblomster. Her er de (takk og lov) færreste gule - masse blått og lilla - det kan jeg like.
 Jeg har lyst til å bruke ferien min på flere ting, jeg har tre prosjekter på gang som jeg gjerne vil bli ferdige med. Jeg vil også SLAPPE AV. Og besøke venner og familie.
 Jeg trenger vel også å bruke noen timer i hagen for å gjøre den klar for sommeren og nye blomster. Det er skikkelig kosearbeid.
 Ikke mange gule blomster.
 Og sevlfølgelig vokser ugresset fortere enn blomstene...
Sew Mama Sew har flere poster hvor de viser hvordan man lager e-mønster - det har jeg tenkt til å lese nøye. 
Ikke minst bør jeg vel tenke litt gjennomhvorfor vi i det hele tatt feirer påske.

Fin påske til deg, Tone

mandag 11. april 2011

Min DKNY knock off kjole - og tutorial

Før jeg viser kjolen min, så er det mandag i dag og det betyr stemming på favoritten din hos SYTYC.  Denne ukas tema passer jo perfekt til den nye bloggserien KoJo og Craftiness is not optional har begynt i dag - nemlig Knock-off.

Photobucket
I dag vil jeg vise dere en knock-off kjole jeg har laget.

Min inspirasjon - DKNY hawaiin summer dress.
Dette er min versjon - en i litt friskere farger, men perfekt til sommeren.
1. Klipp stoffet i ønsket lengde, brett stoffet i to.
2. Klipp av en stripe øverst på kjolen som vist på bildet - la det være igjen noe foran på kjolen.
3.Mal med stoffmaling - jeg hadde ikke hvit maling, men ble ikke så galt likevel.

4. Kast over kantene hvor sømmen bak skal være.
5. Sy sammen bak, rette mot rette
6. Sy toppen og bunnen - jeg sydde med en veldig smal kastesøm, som omjeg skulle sy knapphull - i stedet for fall Se på maskinbildet under.
7. Sy to sømmer på toppen av kjolen med strikk på undertråden - snur bare strikk løst på undertråden.
8. Sy fire sømmer med strikk til foran på kjolen.
9. Jeg brukte det jeg klipte av på toppen av kjolen som skulderstropper.
10. Fest stroppene til kjolen.
The DKNY hawaiin summer dress.


Ha en fin uke, Tone