DIY

fredag 19. august 2011

Første skoledag

Onsdag var første skoledag - dagen vi har ventet på hele sommeren. Jentene var spente og kvelden før ble sen... det var nok mange sommerfugler på det soverommet. Engel kom hjem fra skolen jublende, hun hadde fått ei ny venninne. Og mor selv er godt fornøyd med læreren deres - det er viktig for en lærermor...
Prinsessa og venninna holder hender og venter på at navnene skal ropes opp. Så søte!
Prinsessa hadde på seg det selvdesignede skjørtet. Jeg lagde tre skjørt til Engel - hun valgte dette. Hun er fornøyd med det hun designet selv, men valgte altså ikke det. Far kom på besøk, rett fra NY med nye t-shirts, så de valgte de - glitrende og akkurat riktige for to førsteklassinger.
Det regnet - og de måtte ha på seg tights.
Jeg skal legge frem SDS på plisé skjørtet - når jeg får tid. Det er både plisé og ballongskjørt. Synes dagene er travle med jobb, middag, lekser og lek... venter veldig på au pairen min, ikke lenge igjen nå, tror jeg.
Så stolte av sine nye ransler. Og mor er så stolt av sine vakre, store skolejenter.

fredag 12. august 2011

Prosjekt skoleklær del 4 - skjørtet

Nå er skjørtet ferdig, og jeg har dessverre ingen bilder av skjørtet på jenta, men det kommer når også t-shirten er ferdig - noe den må bli i dag eller i morgen tidlig, sånn at jeg har tid til å kjøpe eller lage noe nytt hvis de ikke liker det. Er veldig fornøyd med skjørtet. Prinsesses respons da hun fikk det på seg: "Æ tror æ kommer te å bruge dette masse". Så hun var i alle fall fornøyd. Jeg foret det med ett tynnere stoff - i grønt, samme grønnfarge vil være i t-shirten.

Jeg har også laget to tunika og en mammelukk til meg selv.

Her er ryggen på den svarte tunikaen - eller er det riktigere å si den sorte??? Deilig med noen fler klær til meg selv. Vel, nå er det syhelg på gang - og så skal jeg ha søndagsskolen på søndag - og må planlegge det... busy, busy, busy...



lørdag 6. august 2011

Prosjekt skoleklær del 3 - stoff

To dager igjen før jobben kaller - som jeg skulle ønske jeg var en hjemmemamma. Men jobben min er egentlig ganske interessant, så jeg kan absolutt ikke klage - men jeg kan drømme litt, ikke sant?
Stoffene over er til Prinsessas t-shirt og skjørt. Overrasket over fargevalget hennes, favorittfargen er lyseblå. Litt spennende prosjekt dette, ser jo at jeg ikke alltid kjøper klær som er deres smak.
Stoffene over er de Engel valgte til sin kjole - jeg synes de er .... ikke så fine... veldig sterke farger. Så jeg kjøpte et stoff til å lage skjørt, det matcher det mørkeste jerseystoffet - sånn i tilfelle hun ikke blir fornøy selv...

Dette er stoffet til favorittkjolen min fra Chasing Fireflies.

Ser ut som det kan ta litt tid før au pairen min kommer likevel - noen papirer som må godkjennes av ambasaden og noe sånt. Gleder meg skikkelig til hun kommer, men nå har jeg litt mer tid til å rydde og pynte rommet hennes. I dag skinner sola - etter MYE regn i går, så tror kanskje ikke jeg kommer i gang med klærne til jentene i dag. *Ha ei fin helg.

fredag 5. august 2011

Jeansskjørt - gjør det selv

Dette er oppskriften, eller fremgangsmåten jeg brukte på det rutete jeansskjørtet forrige uke da jeg besøkte Me Sew Crazy. Jeg tenkte jeg kunne vise det her hos dere også.
I går hadde jeg litt av en dag - det var begravelse til onkelen min, som døde så altfor ung, 53 år gammel.
Da jeg kom hjem fra begravelsen ventet noen veldig gode nyheter på meg - au pairen min fra Filipinene har fått visum - og kanskje trenger ikke småenglene innom SFO i det hele tatt. Jeg gleder meg veldig til hun kommer - veldig. Hjelp med jentene, hjelp med huset - det blir deilig!!!!
Nå til fremgangsmåten:
 Jeg elsker når noe jeg lager ikke koster noe - og når det sparer jorda for søppel - altså litt god gjenvinning.
 Jeg har bare brukt gamle klær og jeans.
 Begynn med gamle klær - ett par jeans som passer i livet, men er hullete eller for korte og skråbånd.
Step 1: Klipp klærne til firkanter - samme høyde men forskjellig i bredde.
Step 2: Det paret som barnet ditt fortsat passer, klipper du av nederst i skrittet - som vist på bildene under. Jeg klippet under lommene - mine småengler elsker lommer.
Foran
Bak
Step 3: Sy to rader med firkanter. Hvis du ser på bildet over, brukte jeg i den nederste raden noen lapper hvor jeg hadde beholdt fallen fra de gamle klærne. Senere vil du se hva jeg gjorde med dem som ikke har fall.
Step 4: Sy de to radene sammen.
Step 5: Sy sidesømmen.
Step 6: Fest rutene til den avklippede buksa. Putt "buksa" inni skjørtet. Skjørtet - eller rutene er videre enn buksa. Rynk.
Step 7: Sy skråbånd på de rutene som ikke har fall.
Den blåstripete ruten er en gammel pyjamasjakke - og jeg klippet en rute rundt brystlommen - denne er veldig populær.
Brodert bukseben blir en veldig fin lapp.
mmm lurer på om jeg kan ta ett skritt til uten å bli våt????


tirsdag 2. august 2011

Prosjekt skoleklær del 2 og vil du gjesteblogge?

 Dette er Prinsessas t-shirt og skjørt - hun bestemte seg (heldigvis) for å ha ett rødt skjørt i stedet for gult - det blir bringebærrødt, samme farge som stripene i t-shirten. Skjørtet vil bli sydd som foldeskjørtet i forrige post. Dette prosjektet er kjempegøy, men det er litt vanskelig å vite hvor overtalende jeg skal være - som feks det gule skjørtet med blå prikker og en rød og grønn t-shirt. I dette tilfellet, sa jeg bare til henne at det blir kanskje finere med litt mer samme farger - så ombestemte hun seg i forhold til skjørtet.

Og nå lager jeg dette så tidlig at hvis det ikke blir kjempefint, så lager vi noe nytt.

Engelens kjole... jeg synes denne er veldig voksen av seg i og med at den er så trang, så her blir utfordringa å lage den 6-års vennlig. Det som er litt vittig - eller noe sånt, er at når vi leter etter kjoler på nettet, faller hun for sånne søte, romantiske kjoler. 
Stoffene ble kjøpt inn i går, så de skal jeg vise dere senere.

Ellers har jeg kjempelyst på en utfordring her på bloggen - Barn, design dine egne klær - så kan barnet (barna) ditt designe - og du sy.
Det vil bli et link-up-party hvor dere kan vise det dere har gjort, og hvis noen har lyst til å vise det litt ekstra, her på bloggen, send meg en mail: blessbytone@gmail.com